Здравният гигант Johnson & Johnson спира да продава базираната на талк бебешка

...
Здравният гигант Johnson & Johnson спира да продава базираната на талк бебешка
Коментари Харесай

Johnson & Johnson премахва бебешката пудра с талк от пазарите в САЩ и Канада

Здравният колос Johnson & Johnson спира да продава основаната на талк бебешка пудра в Съединени американски щати и Канада. Причината са хиляди правосъдни каузи, заведени от консуматори, които настояват, че продуктите й от талк са предизвикали рака им. 

Компанията непрекъснато пази сигурността на своите артикули от талк, а отдръпването от пазара изяснява " преоценката на портфолиото на потребителските артикули ", обвързвана с COVID-19.

" Johnson & Johnson реши дефинитивно да спре производството на бебешка пудра въз основата на талк. Решението ще бъде годно в Съединени американски щати и Канада. Делът на бебешки прахуляк в общия бизнес на компанията е близо 0,5%. Търсенето на продукта в Северна Америка понижава значително заради измененията в потребителските привички и се подхранва от дезинформация по отношение на сигурността на продуктите и настоящи правосъдни забрани за реклама ", разясняват от компанията, която е изправена пред над 16 000 правосъдни каузи, в които ищците настояват, че продуктите от талк на компанията са нечисти с азбест, прочут канцероген. 

" Ние оставаме устойчиво уверени в сигурността на бебешката пудра на Johnson & Johnson въз основата на талк. Десетилетия на самостоятелни научни проучвания от медицински специалисти по целия свят поддържат сигурността на нашия артикул ", се споделя в известието. 

През октомври J&J съобщи, че ще изтегли една партида от 33 000 бутилки с пудра от пазара, откакто тест, извършен от Администрацията по храните и медикаментите, разкри дребни количества от замърсителя в една бутилка бебешки прахуляк. Фирмата организира лично изследване, огласено през октомври, съгласно което в изтеглената партида няма следи от азбест - минерал, употребен в миналото в редица артикули за изолираност на здания. Фирмата апелира заповед за 2018 година да заплати 4.7 милиарда $ (3.6 милиарда Паунда) вреди на 22 дами, които настояват, че продуктите й от талк са ги предизвикали да развият рак на яйчниците. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР